Cu UPC Wi-Free
ai acces gratuit la internet in afara casei

Despre Wi-Free

 

Wi-Free este un serviciu oferit de UPC clientilor sai de internet, prin care asigura acestora acces gratuit la internet in afara casei, in sute de mii de locatii in Romania si alte milioane de locatii in lume.

 

Serviciul UPC Wi-Free este oferit gratuit clientilor de internet UPC si nu poate fi activat separat de acesta.

 

Cu UPC Wi-Free ai super beneficii:

 

  • peste 300.000 de puncte de acces Wi-Free in Romania si alte 6 milioane in lume
  • acces la internet in afara casei, gratuit, nelimitat si sigur
  • modalitate simpla de a ramane conectat

Inregistrare in 3 pasi simpli:

 

Intra in contul tau MyUPC 

Acceseaza “UPC Wi-Free” din meniul “Produse si servicii”

Configureaza parola dedicata serviciului Wi-Free.

Apoi, pe dispozitivul tau mobil, alegi reteaua UPC Wi-Free, introduci numele de utilizator My UPC si parola recent configurata si apoi te vei conecta automat de fiecare data cand intri in aria de acoperire a retelei UPC Wi-Free.

 
 

Cum iti activezi UPC Wi-Free pe dispozitivul tau mobil:

 

Android

 

Acceseaza meniul Wi-Fi

 

Alege reteaua UPC Wi-Free

 

Introdu datele de conectare

 

Urmareste tutorialul video

Apple

 

Acceseaza meniul Wi-Fi

 

Alege reteaua UPC Wi-Free

 

Introdu datele de conectare

 

Urmareste tutorialul video

Windows Phone

 

Acceseaza meniul Wi-Fi

 

Alege reteaua UPC Wi-Free

 

Introdu datele de conectare

 

Urmareste tutorialul video

PC Windows

Creare cont Wi-Free

 
 

Cum functioneaza

 

Nimic mai simplu: intrucat folosesti serviciul de internet de la UPC, te bucuri de o retea wireless extinsa. Solutia este complet sigura.

 

Doua retele

wireless separate:

 
 

Am activat o a doua retea Wi-Fi pe modem-urile UPC, pe care am adaugat o banda suplimentara dedicata serviciului UPC Wi-Free, fara a afecta viteza retelei private. Cele doua retele sunt independente una de cealalta, fiecare avand provizionata o banda dedicata.

 
 

Viteza ta de internet

de acasa nu este afectata

 
 

Vei continua sa navighezi pe reteaua ta privata de acasa la viteza maxima contractata prin abonamentul tau de internet. Banda aditionala necesara retelei UPC Wi-Free, va fi oferita separat, de catre UPC. La tine acasa nu te vei putea conecta pe reteaua UPC Wi-Free, intrucat te vei conecta implicit la reteaua privata de pe modem.

 
 

Odata logat –

ramai conectat

 
 

Dupa prima autentificare la reteaua UPC Wi-Free, dispozitivul tau mobil se va conecta automat oriunde gaseste disponibila reteaua UPC Wi-Free.

 
 

UPC Wi-Free, cea mai sigura retea de hotspot-uri din Romania

 

Reteaua UPC Wi-Free este mult mai sigura decat retelele wireless la care poti avea acces gratuit, cum ar fi cele din cafenele sau baruri. Cu UPC Wi-Free, nivelul de securitate este maxim, astfel incat datele tale personale sunt in deplina siguranta.

 

 
 

Unde este disponibil:

 

Serviciul UPC Wi-Free este disponibil gratuit si nelimitat prin sute de mii de hotspoturi in Romania si milioane in intreaga lume.

 

 
 
 
 

Intrebari frecvente

Ai vreo intrebare legata de produsul nostru?

Ce trebuie sa fac pentru a utiliza UPC Wi-Free?

In primul rand, trebuie sa folosesti servicii de internet de la UPC. Inregistrare e foarte rapida, in 3 pasi simpli:
- Intra in contul tau MyUPC, pe my.upc.ro
- Mergi in sectiunea “UPC Wi-Free” din meniul “Produse si servicii”
- Configureaza parola dedicata serviciului Wi-Free.

Apoi, pe dispozitivul tau mobil, alegi reteaua UPC Wi-Free, introduci numele de utilizator MyUPC si parola recent configurata si apoi te vei conecta automat de fiecare data cand intri in aria de acoperire a retelei Wi-Free. 

Ce este Wi-Free?

Wi-Free este un serviciu suplimentar de internet, oferit de UPC Romania, cu ajutorul caruia clientii existenti ai serviciului de internet fix pot naviga gratuit si in afara casei, folosind sute de mii de hotspot-uri din Romania.
 
Un modem WLAN UPC cuprinde doua retele wireless distincte, ce sunt separate una de cealalta, in siguranta. Utilizatorii de internet de la UPC pot naviga in reteaua privata, fara pierdere de viteza. In cea de-a doua retea, care este folosita pentru Wi-Free, aceiasi utilizatori pot naviga pe internet folosind o conexiune furnizata suplimentar.
 
Toti clientii UPC Wi-Free pot folosi gratuit serviciul pentru a se conecta la sute de mii de hotspot-uri din Romania.
 
Dupa prima conectare cu succes la Wi-Free, clientii sunt apoi autentificati in mod automat, imediat ce un hotspot Wi-Free este disponibil in zona. Cu cat sunt mai multi clienti in comunitatea Wi-Free, cu atat este mai buna acoperirea si disponibilitatea serviciului.
 
Serviciul UPC Wi-Free este oferit doar clientilor ce folosesc servicii de internet  de la UPC. 

Cine poate utiliza Wi-Free?

Wi-Free este disponibil pentru toti clientii serviciului de internet de la UPC.
 
Clientii care dezactiveaza Wi-Free prin MyUPC nu vor mai putea folosi serviciul.

Ce dispozitive pot folosi cu Wi-Free?

In principiu, pentru a te conecta la Wi-Free, poti folosi toate dispozitivele cu un receptor WLAN integrat (iPhone, iPad, telefoane si tablete Android / Windows).

Cum actualizez certificatul de securitate pentru dispozitivele iOS?

Incepand din 15 aprilie 2016, UPC va actualiza certificatul de securitate folosit de dispozitivele bazate pe sistemul de operare iOS (iPhone, iPad, iPod) pentru conectarea la reteaua UPC Wi-Free.

 

Astfel, pentru a ramane conectat la reteaua UPC Wi-Free si a te bucura oricand de internet in afara casei, este necesar sa parcurgi urmatorii pasi simpli:

 

  • Mergi in meniul “Setari"
  • Selecteaza "Wi-Fi”
  • Selecteaza apoi reteaua UPC Wi-Free (in cateva secunde device-ul tau te va notifica pe ecran de necesitatea acceptarii noului certificat de securitate)
  • Accepta noul certificat de securitate

 

Daca esti utilizator al sistemului MAC OS X vei fi notificat automat de necesitatea acceptarii noului certificat de securitate.

 

Este foarte simplu! Acum te poti bucura de super beneficiile UPC Wi-Free:

peste 300.000 de puncte de acces Wi-Free in Romania si alte 6 milioane in lume

acces la internet in afara casei, gratuit, nelimitat si sigur

modalitate simpla de a ramane conectat

 

La ce retea ma conectez daca ambele retele wireless (personala si Wi-Free) sunt disponibile?

Reteaua wireless personala este intotdeauna preferata retelei Wi-Free. Nu te vei conecta in mod automat la reteaua Wi-Free la domiciliu, deoarece reteaua personala wireless foloseste intreaga capacitate a conexiunii tale de Internet, pe cand reteaua Wi-Free are doar 10 Mbps provizionati separat.
 
Toate dispozitivele conectate cu succes la reteaua personala vor continua sa se conecteze la aceasta retea si nu la Wi-Free. In plus, modemul memoreaza adresele MAC ale dispozitivelor mobile si in mod automat le atribuie la reteaua wireless personala.
 
In ciuda preferintei pentru reteaua wireless privata, se poate intampla ca dispozitivele mobile sa afiseze alte hotspot-uri Wi-Free in aceeasi cladire (de exemplu, de la vecini).
 
Prin urmare, in functie de dispozitiv, Wi-Free poate fi selectat si este posibil sa nu benefiezi de intreaga capacitate a conexiunii personale de internet. In acest caz, ar trebui sa treci manual pe reteaua WLAN personala din setarile telefonului mobil, pentru a profita la maxim de viteza contractata prin abonamentul la  serviciul de internet.