Ziua Sigurantei pe Internet, 9 februarie 2016

 

UPC oferã noi instrumente privind navigarea in sigurantã pe Internet

Ziua Sigurantei pe Internet a fost sãrbãtoritã anul acesta la data de 9 februarie in peste 90 de tãri, beneficiind de sustinerea Comisiei Europene

 

Bucuresti, 9 februarie 2016 – UPC, ĩn parteneriat cu Google si reteaua scolilor europene, European Schoolnet, vine ĩn sprijinul profesorilor si marcheazã Ziua Sigurantei pe Internet din acest an prin lansarea variantei online a ghidului “The Web We Want”. Noua initiativã educationalã este special creatã pentru profesori si are ca scop protejarea copiilor si tinerilor in mediul online ĩn special pe site-urile cu retele de socializare.  

 

Noua resursã educationalã The Web We Want, disponibilã si ĩn limba romanã, se bucurã de sprijinul Comisiei Europene si dezvoltã ghidul “The Web We Want”, lansat anul trecut. Noua initiativã, care se adreseazã adolescentilor cu varste intre 13 si 16 ani si cuprinde activitãti concepute de profesori pentru profesori, oferã noi functionalitãti: un plan rapid de lectii pentru tineri si pregãtirea profesorilor pentru integrarea unor componenete cheie din mediul digital ĩn cadrul acestor lectii zilnice. Principalele teme se referã la drepturile si responsabilitãtile ĩn mediul virtual, libertatea de exprimare, comportamentul etic ĩn mediul online, protejarea datelor cu caracter personal si mentinerea unei amprente digitale pozitive.

 

UPC colaboreazã cu InSafe – organizatia Uniunii Europene pentru promovarea sigurantei pe internet – la crearea instrumentelor pentru un internet mai sigur pentru copii: “Play and Learn: Being Online” pentru copiii cu varste intre 4 si 8 ani, disponibil in 16 limbi; “Family eSafety Kit” dedicat copiilor cu varste intre 6 si 12 ani, disponibil in 18 limbi; si “The Web We Want” pentru adolescentii cu varste intre 13 si 16 ani. Panã in prezent, peste un milion de exemplare ale ghidurilor de sigurantã pe internet au fost distribuite in intreaga lume.