Veniturile UPC Romania continua tendinta pozitiva si au crescut cu 7% in lei in T1 2018 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut

· Investitiile constante in inovatie – internet de mare viteza si televiziune digitala –  au dus la cresterea bazei de abonamente (RGU) si a veniturilor

· Peste 200.000 de noi case -– crestere anuala cu 7% a ariei de acoperire cu servicii digitale

Bucuresti, 9 mai 2018 – UPC Romania, parte a grupului Liberty Global, cea mai mare companie internationala de comunicatii prin cablu, a incheiat trimestrul I 2018 cu rezultate in crestere, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Extinderea ariei de acoperire a serviciilor digitale, precum si imbunatatirea permanenta a experientei oferite clientilor, au sustinut rezultatele pozitive din primul trimestru al anului 2018.

Principalele rezultate din T1 2018:

·         Un total de 135.600 de abonamente noi (RGU) fata de aceeasi perioada a anului trecut, sustinut de cresterea performantei pe toate segmentele de business

·         Extinderea ariei de acoperire a serviciilor digitale UPC cu peste 200.000 de case, reprezentand o crestere de aproximativ 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 3.077.200 gospodarii din Romania

·         Inovatiile UPC continua ritmul accelerat de adoptie in randul clientilor: peste 345.000 de modem-uri CONNECT BOX si peste 145.000 de media-box-uri HORIZON in casele clientilor UPC

·         Accelerarea cresterii segmentului B2B datorita imbunatatirii ofertei de solutii avansate dedicate companilor mari, inclusiv prin lansarea noului serviciu Carrier Ethernet in cadrul portofoliului de produse

·         Cresterea veniturilor nete UPC de aproape 7% in lei in T1 2018, comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut

Mihnea Radulescu, CEO UPC Romania: „Am inceput anul 2018 cu rezultate bune, obtinute prin eforturile intregii echipe UPC. Pentru acest an, ramanem consecventi strategiei noastre de a oferi clientilor UPC acces la cel mai bun divertisment si cea mai buna conectivitate, oriunde si oricand. Cu oferta de produse HAPPY HOME – promisiunea de valoare pentru clientii nostri – raspundem nevoilor si asteptarilor acestora in acest an”.

HAPPY HOME – propunerea de conectivitate si divertisment pentru clientii UPC

Pe segmentul de internet, UPC a adaugat 43.300 de noi abonamente, ceea ce reprezinta o crestere anuala de 8%. La 31 martie 2018, UPC ofera servicii de internet catre 587.300 de clienti. De asemenea, peste 345.000 de clienti au ales modem-ul CONNECT BOX, bucurandu-se de cea mai buna experienta Wi-Fi in toata casa.

Televiziunea digitala a adus companiei un plus de 32.800 de abonamente in ultimul an, baza de abonamente crescand cu peste 5% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la un total de 680.200 de clienti. Peste 145.000 de clienti au ales noul media-box inovator HORIZON, care le ofera o experienta de televiziune complet noua.

Segmentul de voce a inregistrat o crestere anuala de peste 12%, in trimestrul I 2018, compania avand o baza de 547.800 clienti cu servicii de telefonie (59.500 de clienti noi).

Oferta de servicii digitale HAPPY HOME a sustinut cresterea totala a companiei in T1 2018, UPC investind in  continuare in extinderea ariei de acoperire a serviciilor sale. La sfarsitul lui martie 2018, serviciile digitale UPC sunt disponibile pentru 3.077.200 de gospodarii din Romania, reprezentand o crestere anuala de aproape 7% (200.200 de noi case).

Cresterea numarului de abonamente, clienti si a veniturilor

Cresterea numarului de abonamente (RGU) de aproape 6% confirma performanta peste media pietei a UPC Romania. Astfel, la 31 martie 2018, numarul abonamentelor a ajuns la un total de 2.426.700 pe toate segmentele de televiziune, internet si telefonie. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, compania are un total de 135.600 abonamente noi si isi continua cresterea confirmata in ultimii ani.

La sfarsitul trimestrului I 2018, UPC Romania are un numar total de 1.338.000 clienti. Astfel, baza de clienti a companiei a crescut in ultimul an, compania castigand 47.000 clienti noi.

In primul trimestru al acestui an, UPC Romania a inregistrat venituri de 190,7 milioane lei, ceea ce reprezinta o crestere de aproape 7% fata de 178,4 milioane lei in trimestrul I al anului trecut.